Veturat të cilat pothuajse mund të voziten vetë


Veturat të cilat pothuajse mund të voziten vetë

Përkundër lajmeve që pretendojnë se jemi shumë pranë veturave që mund të voziten vetë, ne ende jemi disa vite larg nga veturat që vërtetë mund të voziten vetë. Megjithatë, një pjesë e madhe e teknologjisë se veturave vetë-vozitëse është në dispozicion edhe tani.

Veturat që mund të voziten vetë, që ndryshe quhen edhe “autonomous” janë synim i çdo kompanie të automjeteve dhe teknologjisë. Edhe pse ende nuk mund ta blini një makinë vetë-vozitëse, megjithatë disa vetura janë shumë pranë këtij niveli (apo gjysmë autonome) të cilat janë në dispozicion për t’u blerë edhe tani.

Nëse vetura juaj ka tipare si monitorimi i këndit të vdekur dhe kamera në anën e pasme të veturës, ju tashmë vetëm jeni duke i shijuar disa prej teknologjive që do t’i sjellin veturat vetë-vozitëse. Ndërsa tiparet tjera sikurse njoftimi kur makinat në kolonë fillojnë të lëvizin dhe ‘kontrollimi i mençur’, përdorin sensorë të avancuar rrjetash për të komunikuar me veturën, në mënyrë që siguria të jetë sa më e lartë.  

Tesla është kompania që më së shumti po kontribuon në avancimin e makinave vetë-vozitëse, por edhe kompanitë tjera të automjeteve kanë mjaftë merita për inovacionet në këtë fushë.

Ja 10 veturat që pothuajse janë vetë-vozitëse:

 

2019 Toyota RAV4

Toyota RAV4


2019 Nissan Leaf

Nissan Leaf


2019 Tesla Model 3

Tesla Model 3


2020 Volvo XC60

Volvo XC60

2019 BMW 5 Series

BMW 5 Series

2019 Cadillac CT6

Cadillac CT6

2020 Lexus LS

Lexus LS

2019 Tesla Model X

Tesla Model X

2019 Mercedes-Benz S-Class

Mercedes-Benz S-Class

2019 Audi A8

Audi A8

Shpërndaje:

Veturat në shitje