Si punon ndërruesi automatik i shpejtësive?


Si punon ndërruesi automatik i shpejtësive?

Përgjigja për këtë pyetje mund të jetë paksa e vështirë, ngase për të ndodhur ndërrimi automatik i shpejtësive të veturës, duhet të ndodhin shumë gjëra, sa që duket sikur po ndodhë ndonjë mrekulli.

Në veturat me shpejtësi manuale ju duhet të shkelni kopllugun (pedalen e tretë në të majtë) dhe fizikisht të manovroni me ndërruesin e shpejtësive në mënyrë që ta ndryshoni shpejtësinë, në të kundërtën vetura do të bëhet si një kalë i egër. Është mjaft komplekse dhe përfshin pjesë të caktuara, duke përfshirë edhe ‘torque converter’, kutinë e shpejtësisë dhe kontrolluesin hidraulik.

Puna e këtyre pjesëve e kombinuar me disa programe të kompjuterizuara i mundësojnë veturës ta dijë se kur duhet të ndryshohet shpejtësia duke e shpejtuar apo zvogëluar atë.

Shpërndaje:

Veturat në shitje