Kosova - vendi i pare ne bote me patent shofer ne telefona mobil


Kosova - vendi i pare ne bote me patent shofer ne telefona mobil

Ne nje lajm te publikuar nga kompania gjermane Veridos, e cila eshte perzgjedhur per implementimin e projektit te patent shofereve ne telefona mobil, thuhet se Republika e Kosovës do të jetë vendi i parë në botë që do të kete patenten e shoferit si nje aplikacion ne telefon mobil. Në të ardhmen, kosovarët do të jenë në gjendje të përdorin një aplikacion për të shfaqur patentën e shoferit në telefonin e tyre të mençur. Autoritetet publike(policia) mund të verifikojnë licencën duke përdorur një aplikacion tjeter, gjithashtu te instaluar ne smarphone-t e tyre. Zgjidhja bazohet në platformën per patent shofer VeriGO® DriveID nga kompania Veridos.

Pervec aplikacionit per telefona mobil, ne nje lajm tjeter, thuhet se edhe dizajni i patent shoferit do te ndryshoj. Nga kompani thuhet se lejet e reja të shoferit kombinojnë një dizajn tërheqës të ri me teknologjitë më të fundit të sigurisë. Karakteristika e sigurisë Magic-ID është veçanërisht e efektshme kundër falsifikimit: përdor një imazh 3D që përfshin një efekt lëvizjeje fluide që ndryshon në varësi të këndit të shikimit, duke lejuar një kontroll vizual të thjeshtë dhe të besueshëm.

Ajo cka na mbetet neve si shofere eshte qe ta kemi baterine e telefonit gjithmone te mbushur :)

Lajmi i publikuar nga Veridos: https://www.veridos.com/kosovo-rolls-out-worlds-first-mobile-drivers-license 

Shpërndaje:

Veturat në shitje