Ligji i ri në Kaliforni lejon që shoferët të hanë kafshët që i mbysin në aksidente


Ligji i ri në Kaliforni lejon që shoferët të hanë kafshët që i mbysin në aksidente

Një ligj i ri i miratuar së fundi në Kaliforni, USA i hap rrugën vozitësve të veturave të marrin në shtëpi dhe ti hanë kafshët që mund ti vrasin aksidentalisht me automjetet e tyre. Aktualisht në Kaliforni, është e paligjshme për këdo, përveç një autoriteti shtetëror që të mbledhë ose "shpëtojë" kafshët si drerët dhe të ngjajshme të vrara në rrugë.

California roads
Foto nga Matt Howard ne Unsplash

Studimet e Uiniverzitetit Davis në Kalifornia vlerësojnë se më shumë se 20,000 drerë janë vrarë në rrugët e Kalifornisë, por numrat për kafshët e tjera nuk dihen. Miratimi i këtij ligji njëkohësisht do të thotë mijëra mish të freskët për shoferët e veturave dhe famijlet e tyre, edhe pse aksidentet e tilla mund të jenë shpesh edhe fatale.

Shpërndaje:

Veturat në shitje