Partneritet mes Ford dhe Webasto për një Mustang elektrik


Partneritet mes Ford dhe Webasto për një Mustang elektrik

Ford ka bashkuar forcat me Webasto për automjetin e projektit Mustang Lithium që është një version me performancë ultra të lartë të baterisë-elektrike të makinës Mustang.

Ford Mustang Lithium pretendohet të jetë i aftë të gjenerojë 912 PS fuqi kulmore, ndërsa makina merr energji nga një sistem baterie Webasto 800 volt me ​​teknologji EVDrive.

Për të ofruar përvojën e vjetër të shpjetësisë, Mustang Lithium ka 6 shpejtësi manuale, ndjekje automatike të pistës dhe çerek milje përshpejtim të shpejtësisë, të gjitha këto me emetime 0, pohon prodhuesi amerikan i automjeteve.

Ford është duke investuar më shumë se 11.5 miliardë dollarë në automjetet elektrike deri në vitin 2022 dhe këto përfshinë një Mustang plotësisht elektrik SUV në 2020. Një model F-150 po ashtu i tëri elektrik është në plan së bashku me një version hibrid të F-150 që është modeli më i shitur, si dhe Ford Escape.

Shpërndaje:

Veturat në shitje