Mercedes-Benz planifikon të shtojë një version elektrik të klasës G


Mercedes-Benz planifikon të shtojë një version elektrik të klasës G

Një version i plotë elektrik i klasës G do të ndihmojë Mercedesin të përmbushë rregullat e ardhshme të emetimeve të CO². Ai gjithashtu do të ndihmojë në sigurimin e së ardhmes së modelit në një kohë kur ambientalistët janë bërë shumë kritikë ndaj veturave SUV me emetim të lartë.

Klasa G, në versionin më të fuqishëm AMG dhe ka emetime të CO² deri në 304 gramë për kilometër.

Ola Kallenius, Drejtori i Përgjithshëm i Daimler, i tha ‘Automobilwoche Congress’ se do të ketë një version të ‘G class’ me emetime zero.

"Ne do të elektrizojmë klasën G dhe do të përmirësojmë ndjeshëm ekuilibrin CO²" tha Kallenius.

Shpërndaje:

Veturat në shitje