15 veturat më të mira për njerëzit e shkurtër


15 veturat më të mira për njerëzit e shkurtër

Blerja e një veture të re mund të jetë e vështirë. Për ta gjetur veturën ideale, ju duhet ta keni parasysh çmimin, performancën, karakteristikat, rezultatet e testit të përplasjes, shpenzimet e karburantit dhe ndotjen - së bashku me dhjetëra faktorë të tjerë.

Vozitësit që e klasifikojnë veten si "të shkurtër" kanë edhe faktorë të tjerë që duhen marrë parasysh gjatë përzgjedhjes së veturës.

Sipas Qendrës Kombëtare të Statistikave të Shëndetit në Shtetet e Bashkuara, gjatësia mesatare e grave në këtë vend është 162 centimetra, ndërsa ajo e burrave është 175 centimetra. Fuqia e veturës, dukshmëria , mundësia e përshtatjes  së ulëses dhe pedales  së gasit sipas gjatësisë së vozitësit, mund të ndihmojnë në një vozitje të lehtë për personat më të shkurtër.

Veturat më të mëdha mund të ofrojnë pamje më të qartë e më të largët të rrugës si dhe shumë opsione të sigurisë, por shoferët më të shkurtër mund të ndjehen më komfort në vozitjen e veturave më të vogla sepse është më e lehtë ta perceptojnë madhësinë e veturës së tyre si dhe veturave tjera gjatë parkimit. Megjithatë tashmë edhe veturat e mëdha janë përmirësuar në atë nivel që të jenë të përshtatshme për t’u vozitur edhe nga personat që janë më të shkurtër.    

Ja një listë prej 15 makinave më të përshtatshme:

2020 Honda Odyssey
Çmimi: $30,690 | Vlerësimi: 8.6 nga 10
Honda-Odyssey


2019 Honda CR-V
Çmimi: $24,450 | Vlerësimi: 8.6 nga 10
Honda-CR-V

 


2019 Audi Q3
Çmimi: $34,700 | Vlerësimi: 8.6 nga 10
Audi-Q3


2020 Ford Expedition
Çmimi: $52,810 | Vlerësimi: 8.5 nga 10
Ford-Expedition

2019 Mercedes-Benz G-Class
Çmimi: $124,500 | Vlerësimi: 8.2 nga 10
Mercedes-Benz-G-Class


2020 Kia Soul
Çmimi: 17,490 | Vlerësimi: 8.5 nga 10
Kia-Soul


2020 Volvo XC60
Çmimi:$40,150 | Vlerësimi: 8.3nga 10
Volvo-XC60


2020 Acura RDX
Çmimi: $37,600 | Vlerësimi: 8.6 nga 10
Acura-RDX


2020 Subaru Forester
Çmimi: $24,495 | Vlerësimi: 8.3 nga 10
Subaru-Forester


2020 Subaru Outback
Çmimi: $26,645 | Vlerësimi: 8.1 nga 10
Subaru-Outback


2019 Toyota RAV4
Çmimi: $25,650 | Vlerësimi: 8.3 nga 10
Toyota-RAV4


2019 Honda Fit
Çmimi: $16,190 | Vlerësimi: 8.4 nga 10
Honda-Fit


2019 Mazda3
Çmimi: $21,000 | Vlerësimi: 8.4 nga 10
Mazda3


2019 Nissan Kicks
Çmimi: $18,640 | Vlerësimi: 7.8 nga 10
Nissan-Kicks


2019 Chevrolet Cruze
Çmimi: $17,995 | Vlerësimi: 8.2 nga 10
Chevrolet-Cruze

Shpërndaje:

Veturat në shitje