10 veturat më të lehta për t’u mirëmbajtur


10 veturat më të lehta për t’u mirëmbajtur

Veturat nuk janë aq të thjeshta sa ishin dikur. Përgjithësisht, ato janë më të sigurta, kanë jetëgjatësi më të madhe dhe kanë intervale kohore më të gjata ndërmjet serviseve. Sigurisht disa vetura janë më të thjeshta se sa të tjerat, varësisht nga kostoja dhe çmimi i tyre.

Kompleksiteti gjithnjë e më i madh i bën veturat e sotme një sfidë për blerësit, të cilët kërkojnë vetura që mund t’i mirëmbajnë vetë.  

“Ju mund akoma t’i bëni mirëmbajtje rutinore shumicës së veturave, por jashta kësaj, është bërë më e vështirë”, thotë Michael Calkins, Menaxher i Shërbimeve Teknike në AAA.

Michael sqaron se intervalet e servisit në makinat moderne kërkojnë më shumë sesa thjeshtë një ndryshim të vajrave. "Nëse i shikoni serviset, ka shumë gjëra që duhen inspektuar," thotë ai. Disa detyra të mirëmbajtjes, si inspektimi ose ndryshimi i filtrave, janë të lehta, ndërsa të tjerët janë më të ndërlikuara.

Makinat më të reja kanë sisteme të sofistikuara të menaxhimit elektronik të motorit, teknologji komplekse të sigurisë dhe sisteme të avancuara të ndihmës ndaj shoferit, veçori këto të cilat kërkojnë pajisje speciale, mjete diagnostikuese dhe njohuri që shumica e pronarëve të makinave nuk e kanë.

Më poshtë po i listojmë veturat më të lehta për t’u mirëmbajtur:


Veturat Subaru

Subaru


Jeep Wrangler

Jeep Wrangler


Toyota Corolla

Toyota Corolla

 
Nissan Frontier

Nissan Frontier

 
Toyota Tacoma

Toyota Tacoma

 
Chevrolet Silverado

Chevrolet Silverado

 
Veturat Sedan me madhësi mesatare 

Midsize Sedans

 
Ford Crown Victoria

Ford Crown Victoria

 
Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze

 
Mazda Miata

Mazda Miata

 

Shpërndaje:

Veturat në shitje