Cilat prishje nuk bën t’i riparoni vetë?


Cilat prishje nuk bën t’i riparoni vetë?

Një prej arsyeve se pse sot veturat janë kaq të shtrenjta për t’u mirëmbajtur dhe riparuar është kompleksiteti në rritje i sigurisë së automjeteve dhe sistemit të menaxhimit të motorit.

Veturat moderne, sot kanë më shumë se 100 sisteme kompjuterike dhe rrjeta të sofistikuara  për t’i lidhur ato. Për t’i rregulluar prishjet në makinë, jo patjetër duhet blerë ndonjë pjesë shumë të shtrenjtë siç bëjnë disa shoferë apo mekanikë të papërvojë e të paditur. Për t’i zbuluar defektet, këtyre sistemeve iu nevojiten mjete të sofistikuara diagnostifikuese apo mjeshtër të ditur që dinë t’i përdorin këto mjete.

Nëse jeni prej atyre që vetë e rregullojnë veturën, duhet ta keni parasysh që kurrë të mos tentoni t’i rregulloni vetë prishjet që kanë të bëjnë me asistimin e avancuar të shoferit si dhe tiparet e sigurisë. Teknologjitë si frenimi automatik, vozitja automatike (që nuk e len automjetin të dalë nga korsia) dhe zbulimi i këmbësorëve mbështeten në senzorë shumë të sofistikuar të cilët duhet të rikalibrohen përmes pajisjeve të veçanta, përndryshe mund të rrezikoni me sigurinë e automjetit tuaj.

Shpërndaje:

Veturat në shitje