Britania do të ndalojë veturat me karburant deri më 2035, synon zero emetime deri më 2050


Britania do të ndalojë veturat me karburant deri më 2035, synon zero emetime deri më 2050

Qeveria e Britanisë ka njoftuar se do të zhvendosë afatin kohor për ndalimin e shitjes së makinave me benzinë ​​dhe naftë nga viti 2040 në 2035. Kjo u bë e ditur në një samit të Kombeve të Bashkuara për ndryshimet klimatike.

Mbretëria e Bashkuar kishte njoftuar më herët se do të ndalojë shitjen e makinave me benzinë ​​dhe naftë nga viti 2040, kur të gjitha automjetet duhet të jenë plotësisht elektrike, si pjesë e një plani për të pastruar ndotjen e ajrit. Ky veprim  u pasua pastaj me një veprim të ngjashëm nga qeveria franceze.

‘The times’ po ashtu njoftoi se do të ndalohet edhe shitja e veturave hibride që kanë motor të kombinuar elektrik apo me derivate (benzinë ose naftë). Qeveria britanike ka qenë nën presion të vazhdueshëm për të ndërmarrë masa për të zvogëluar ndotjen e ajrit pas humbjes së çështjeve ligjore me grupet e mbrojtjes së ambientit.

Ndërsa ‘Daily Mail’ bën të ditur se nëse cilësia e ajrit nuk përmirësohet, atëherë autoritetet do ta shqyrtojnë edhe mundësinë e denimit të vozitësve të makinave me naftë në rrugët më të ndotura gjatë vitit 2020.  

Ndërsa më herët, Volvo u bë prodhuesi i parë tradicional që vendosi një datë për heqjen e automjeteve me djegie të karburantit. Volvo, qysh më herët pati bërë të ditur se pas vitit 2019 do të prodhojë vetëm vetura hibride apo elektrike.

Shpërndaje:

Veturat në shitje