A duhet ta përdorim frenin e dorës edhe kur vetura është në sipërfaqe të rrafshët?


A duhet ta përdorim frenin e dorës edhe kur vetura është në sipërfaqe të rrafshët?

Disa njerëz nuk e përdorin frenin e dorës apo të parkimit në sipërfaqe të rrafshët gjatë temperaturave të ftohta të dimrit sepse ajo mund të ngrihet dhe kjo është e arsyeshme.

Shumë të tjerë nuk e përdorin atë as kur temperaturat janë të larta me arsyetimin se kur vetura është në shpejtësi, ajo nuk mund të lëvizë. Por mendimi i ekspertëve është se edhe kur sipërfaqja është e rrafshët gjatë temperaturave normale, duhet përdorur frenin e parkimit.

Është një pjesë metalike që quhet ‘parking pawl’ e cila vendoset në një vrimë të caktuar për mos ta lënë veturën të lëvizë kur është e parkuar dhe njëkohësisht mundëson mbajtjen e peshës së veturës.  Nëse nuk e aktivizoni frenin e parkimit pasi ta fikni veturën tuaj, atëherë rrezikoni ta dëmtoni atë. Veçanërisht rreziku i dëmtimit bëhet shumë më i madh nëse vetura juaj goditet nga ndonjë veturë tjetër në parking duke mos e pasur të aktivizuar frenin e parkimit.

Parking-pawl

Shpërndaje:

Veturat në shitje