Aeroplanë të parkuar në shkretëtirë. Ky është ndikimi i Covid-19 në botën e aviacionit


Aeroplanë të parkuar në shkretëtirë. Ky është ndikimi i Covid-19 në botën e aviacionit

Derisa pandemia Covid-19 po e përfshin gjithë botën, shumë shtete i kanë mbyllur kufijtë shtetërorë për ta parandaluar përhapjen e virusit. Me kufizimet e udhëtimit dhe kufijtë e mbyllur, sektori i aviacionit po përballet me një nga krizat dhe kohërat më të këqija në historinë e vet.

E si rezultat i kësaj kanë pësuar edhe taksi kompanitë dhe ato që japin vetura me qira të cilat janë përdorur nga pasagjerët e fluturimeve. Ndërsa edhe parkimi i aeroplanëve po dëshmohet të jetë një çështje kritike, siç edhe mund të shihet në fotografi ku aeroplanët e Air Canada Boeing 777-300ER dhe Delta 767-300ER janë parkuar në shkretëtirën e Arizonës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Aeroportet, hapësirat e mirëmbajtjes së aeroplanëve dhe madje edhe pistat e aterimit janë shndërruar në vend-parkim të më shumë se 2500 aeroplanëve.

Në Frankfurt të Gjermanisë, aeroporti më i madh është shndërruar në një fantazmë të aeroplanëve të heshtur, ku pistat e këtij aeroporti janë parkuar aeroplanët e kompanive Lufthansa, Condor dhe avio kompanive tjera. 

Sipas FlightRadar24, turma të ngjashme aeroplanësh janë parkuar edhe në Hong Kong, Seoul, Berlin and Vjenë si dhe parkingje të tjera në shkretëtirat e Victorville, Kalifornisë, Marana dhe Arizona. 

Shpërndaje:

Veturat në shitje