Cili është dallimi mes motorit me naftë dhe atij me benzinë?


Cili është dallimi mes motorit me naftë dhe atij me benzinë?

Përjashtuar periudhën e fundit kohore në të cilën kemi lloje të ndryshme të veturave me lloje të ndryshme të karburantit, në të kaluarën njerëzit është dashur të përzgjedhin mes një veture me naftë apo me benzinë.

Dallimi kryesor mes veturave me naftë dhe atyre me benzinë është mënyra se si ato e djegin karburantin. Në një motor me benzinë, karburanti është i përzier me ajër, kompresohet dhe pastaj ndizet nga shkëndijat e prizave.  

Ndërkohë në anën tjetër, motori me naftë e kompreson ajrin në fillim, pas së cilit ajri spërkatet me karburant. Nxehtësia që vie nga shërbimet e ajrit të kompresuar, mjafton dhe shërben si energji për ndezjen e makinës.

Përveç dallimeve të mëdha, thuajse të gjitha gjërat tjera janë të njëjta tek të dyja veturat.

Shpërndaje:

Veturat në shitje