Si të mësohemi ta parkojmë veturën më lehtë?


Si të mësohemi ta parkojmë veturën më lehtë?

Një nga gjërat më të vështira për t’u mësuar në auto shkollë padyshim është parkimi. Kështu përgjigjen shumë nga njerëzit kur pyeten se cila ka qenë gjëja më e vështirë për t’u mësuar.

Sado i durueshëm dhe i aftë të ketë qenë instruktori, megjithatë shumë vozitës hutohen dhe ju duhet mjaft kohë për ta ndalur veturën në vendin e duhur pa e grithur atë.

Ja dy gjëra esenciale që do t’ju ndihmojnë në këtë aspekt. Krahasojeni fundin e parkingut me fundin e pasqyres suaj anësore dhe kështu distanca mes fundit të parkingut dhe veturës suaj do të jetë minimale dhe e duhur. Po ashtu mund ta vendosni edhe një shirit me ngjyrë në fundin e veturës suaj dhe e tëra që duhet të bëni është që ta krahasoni pastaj si në foton e mëposhtme shiritin me fundin e parkingut.  

Gjithsesi, ushtroni ngadalë dhe fillimisht kur të mendoni se jeni parkuar mirë, dilni nga makina dhe kontrollojeni edhe fizikisht, në mënyrë që ta mësoni krahasimin e shikimit të fundit të pasqyrës me fundin e parkingut dhe kështu pas disa herësh shpresojmë se nuk do ta keni më problem këtë gjë.

Shpërndaje:

Veturat në shitje