Mos kaloni në shiritin e kundërt kur futeni në kthesë!


Mos kaloni në shiritin e kundërt kur futeni në kthesë!

Jo pak vozitës e kanë shprehi që kur të futen më herët në kthesë, ta shkelin vijën dhe të dalin në shiritin e majtë e të vozisin paksa edhe në shiritin me kahje të kundërt.

Kthimi i rrotave para kohe dhe futja e hershme në kthesë duke kaluar paska edhe në shiritin e majtë është një gjë shumë e rrezikshme ta bëni. Nëse ju veçse i keni kthyer rrotat dhe jeni futur më herët se që duhet në kthesë, në rast goditjeje prej ndonjë veture prej prapa, ajo do t’ju hedhë krejtësisht në shiritin e kundërt (ku mund të rrezikoni të goditeni edhe nga ndonjë veturë tjetër që vie nga kahja e kundërt) apo të dilni plotësisht prej rrugës.

Andaj vozisni qetë pa pasur nevojë të ktheni para kohe e të kaloni në një pjesë të shiritit të kundërt ngase kjo është një rregull tejet esencial dhe me rëndësi për sigurinë tuaj dhe pjesëmarrësve të tjerë në komunikacion.   

Shpërndaje:

Veturat në shitje