Prodhuesit e famshëm gjermanë që nuk ekzistojnë më


Prodhuesit e famshëm gjermanë që nuk ekzistojnë më

Prodhuesit gjermanë të automjeteve gjithmonë kanë qenë sinonim i kualitetit dhe standardit të lartë, padyshim vazhdojnë të jenë edhe sot. Ndërsa fatkeqësisht një numër i kompanive kanë tentuar por kanë dështuar të kenë sukses.

Disa prej këtyre kompanive dështuan para Luftës së Dytë Botërore, e disa të tjerë dështuan pas luftës duke mos arritur të mbijetonin. Disa patën jetëgjatësi vetëm disa vite, ndërsa disa të tjera me dekada të tëra. Madje disa mbijetuan deri në vitet 90-të dhe disa prej të tyre edhe mund t’ju kujtohen që t’i keni parë gjatë fëmijërisë si kurse brendi Wartburg .

Shumë prej këtyre kompanive bënë tentime duke prodhuar me mijëra vetura, duke pasur edhe ndonjë model të suksesshëm, e madje duke eksportuar vetura edhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, por kjo nuk ishte e mjaftueshme pasi nuk arritën të jenë vazhdimisht të suksesshëm dhe dështuan duke mos arritur të mbijetonin.

Më poshtë po jua sjellim disa prej kompanive që dikur kanë qenë të njohura e të cilat nuk ekzistojnë më:

1. Amphicar (1961-1968)

 

2. Borgward (1924-1961)

3. Brutsch (1952-1958)

4. Champion (1948-1954)

5. DKW (1928-1966)

6. EMW (1945-1956)

7. Fuldamobil (1950-1960)

8. Glas (1955-1969)

9. Goliath (1928-1961)

10. Gutbrod (1926-1954)

11. Hanomag (1925-1952)

12. Hansa (1906-1961)

13. Horch (1899-1939)

14. IFA (1948-1956)

15. Lloyd (1908-1963)

16. NSU (1905-1977)

17. NSU-Fiat (1929-1967)

18. Trabant (1957-1991)

19. Wanderer (1911-1942)

 

20. Wartburg (1956-1990)

 

Shpërndaje:

Veturat në shitje