Kur duhet ta lëshoni klimën në veturën tuaj?


Kur duhet ta lëshoni klimën në veturën tuaj?

Në një ditë të nxehtë vere kur vetura ka qenë e parkuar me orë të tëra në diell, shumë njerëz me t’u futur në makinë, në mënyrë instiktive e lëshojnë klimën në maksimumin e mundshëm për t’u freskuar nga vapa e madhe.  

Por gjithsesi, ky është një veprim i gabuar sepse sistemi i klimës akumulon substanca toksike të cilat ju nuk dëshironi t’i thithni sapo ta lëshoni klimën të punojë. Andaj në vend të kësaj, sapo ta hapni veturën, hapni dritaret e veturës dhe hapni e mbyllni derën e veturës disa herë për ta nxjerrë ajrin e nxehtë nga vetura. Ndizeni veturën dhe filloni ta vozisni atë me dritare të hapura dhe pastaj lëshojeni në maksimum klimën nga 30 sekonda deri në 5 minuta.

Mbani mend, sistemi i klimës punon më mirë gjatë vozitjes sepse kur makina është në lëvizje, kompresori punon më mirë dhe më shpejtë.

Shpërndaje:

Veturat në shitje