Policia në ishullin grek të Astypalaia zgjedh veturat elektrike VW ID.4


Policia në ishullin grek të Astypalaia zgjedh veturat elektrike VW ID.4

CEO i Grupit Volkswagen Herbert Diess dhe Kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis morën pjesë në dorëzimin e veturave elektrike tek autoritetet në ishullin e Astypalaia.

 

Astypalaia është një ishull i bukur grek në Detin Egje dhe ka një plan për t'u bërë një "ishull elektrik". Tani policia, policia e portit dhe aeroporti kanë marrë kopjet e para të vetures elektrike Volkswagen ID.4, por edhe kopjet e para të eScooters të SEAT. Gjithashtu, u hapën stacionet e para publike dhe private të karikimit.

Më shumë automjete elektrike po vijnë në ishull dhe shërbimet e reja të transportit do të futen duke përfshirë ndarjen e veturave dhe automjeteve të tjera. Plani afatgjatë i ishullit është që të bëhet "një ishull kryesor për lëvizshmërinë e qëndrueshme dhe energjinë" e gjelbër ".

"Astypalaia do të bëhet një terren prove për tranzicionin e gjelbër, autonominë e energjisë dhe energjinë natyrore. Ky ishull i bukur është shtylla qendrore e tranzicionit," shtoi Mitsotakis.

Shitjet e automjeteve elektrike për klientët privatë do të fillojnë më vonë këtë muaj dhe klientët fillimisht do të jenë në gjendje të zgjedhin midis modeleve eScooter VW e-Up, ID.3, ID.4 dhe SEAT MO me subvencione qeveritare.

Zhvillimi i një shërbimi për ndarjen e veturat elektrike që do të zëvendësojë autobusët ekzistues është gjithashtu duke u zhvilluar.

Ishulli po hap një park diellor 2MW deri në vitin 2023, i cili do të jetë i mjaftueshëm për të karikuar të gjitha veturat elektrike në ishull dhe për të përmbushur më shumë se 50 përqind të nevojave energjetike të ishullit. Deri në vitin 2026, sistemi i energjisë së gjelbër do të zgjerohet për të përmbushur më shumë se 80 përqind të nevojave të ishullit.

Shpërndaje:

Veturat në shitje