Toyota zbulon Land Cruiser të ri: Mbreti i Off-road tani është më i lehtë, më ekonomik dhe madje edhe më i mençur


Toyota zbulon Land Cruiser të ri: Mbreti i Off-road tani është më i lehtë, më ekonomik dhe madje edhe më i mençur

Me gjeneratën e re të një prej veturave më të famshme off-road të të gjitha kohërave vijnë shumë ndryshime dhe përmirësime.

Bazuar në një shasi krejt të re kuti, Land Cruiser i ri është 200 kilogramë më i lehtë se gjenerata e mëparshme. Në Toyota, ata theksuan se vetura e tyre më e madhe dhe më e famshme jashtë rrugës tani nderohet me një qendër më të ulët graviteti, dhe mungesa e peshes ka ndihmuar në zvogëlimin e konsumit të karburantit dhe uljen e shkarkimeve të shkarkimeve.

Me qasjen e pritshme evolucionare kur projektohet një trup i madh që mund të strehojë një shofer dhe gjashtë pasagjerë. Land Cruiser i ri nuk do të ofrohet më në kombinim me motorin me benzinë ​​V8 me 5.7 litra, pasi është zëvendësuar nga një motor V6 i sapo zhvilluar, i cili, me ndihmën e dy turbo-karikuesve, ofron më shumë energji dhe fuqi rrotulluese (415 kf dhe 650 Nm) me një konsum mesatar të karburantit dukshëm më të ulët.

Ndrruesi automatik me 10 shpejtësi është i ngarkuar me transmetimin e energjisë në të dy boshtet, dhe në disa tregje Toyota do të ofrojë motorin e lartpërmendur me benzinë ​​V6 në kombinim pa një karikues turbo.

Në rastin e Land Cruiser, manjati japonez i veturave nuk po heq dorë nga opsioni i motorit me naftë, kështu që LC i ri do të jetë i disponueshëm në shumicën e tregjeve me një motor të ri turbodiesel 3.3 litra që do të zhvillojë rreth 310 kf dhe 700 Nm të çift ​​rrotullues maksimal.

Shpërndaje:

Veturat në shitje