KIA regjistroi shitje të shkëlqyera globale në maj


KIA regjistroi shitje të shkëlqyera globale në maj

Kia Corporation raporton se ata shitën gjithsej 245,994 vetura muajin e kaluar, një rritje prej 49% krahasuar me majin e vitit të kaluar. 

Me 32,322 njësi të shitura, SUV i mirënjohur Sportage udhëhoqi rritjen e shitjeve globale, me sedan kompakt K3 (27,784 njësi të shitura) dhe Seltos SUV (20,974 vetura), të cilat nuk shiten në Evropë.

Kia shiti 47,901 vetura në Kore, 6 për qind më pak se maji i vitit të kaluar. Në tregun e brendshëm, veturat më të shitura ishin Karnavali dhe SUV sportiv Sorento.

Shitjet jashtë Koresë u rritën me 74 përqind nga maji i vitit 2020 në një total prej 198,093 vetura Kia. SUV-të Sportage dhe Seltos ishin në epërsi për sa i përket shitjeve, ndërsa hatchback-et kompakt K3 dhe Rio (hatchbacks) gjithashtu kontribuan shumë në suksesin e Kia.

Ky kërcim i madh është në një farë mase edhe pasojë e rimëkëmbjes së kërkesës globale, e cila u ngadalësua në fillim të epidemisë COVID-19. Rritja e vazhdueshme e shitjeve në tregjet kryesore, të tilla si SHBA, gjithashtu ka meritat për rezultate të mira të shitjeve.

Kia do të vazhdojë të përqendrohet në zbatimin e strategjisë afatmesme dhe afatgjatë të biznesit 'Plan S' dhe do të jetë më e përkushtuar në rritjen e shitjeve dhe përfitimit, të cilat do të mundësohen nga modelet e reja, përfshirë modelin e ri elektrik EV6 dhe Sportage të ri .

Shpërndaje:

Veturat në shitje