Audi do të ndalojë prodhimin e veturave me naftë dhe benzinë ​​që nga viti 2026


Audi do të ndalojë prodhimin e veturave me naftë dhe benzinë ​​që nga viti 2026

Shumica e markave të veturave kanë kohë që kanë filluar të elektrizojnë dhe gradualisht të mbyllin motorët me djegie të brendshme. Megjithatë, duket se Audi do të bëjë tranzicionin më të shpejtë dhe do të ofrojë ekskluzivisht modele elektrike.

Audi më parë ka njoftuar se ata kanë ndaluar plotësisht zhvillimin e motorëve me djegie të brendshme, dhe tani ata i kanë befasuar të gjithë duke njoftuar se që nga viti 2026, ata nuk do të ofrojnë fare makina me motorë të tillë.

Sipas Sueddeutsche Zeitung, CEO i Audi Markus Duesmann u njoftoi drejtuesve të tjerë të kompanisë të enjten se shkëputja nga puna e modelit të motorit SUS do të hynte në fuqi deri në vitin 2026. Ky raport tregon se që nga ky vit, Audi nuk do të ofrojë as modele hibride.

Shtë e qartë, kjo qasje dhe elektrifikimi i përshpejtuar janë pjesë e planit dhe strategjisë së përgjithshme të Volkswagen Group, e cila është mjaft radikale në krahasim me qasjen e markave të tjera gjermane si BMW dhe Mercedes. Edhe pse ata tashmë kanë disa modele elektrike, strategjia e tyre ende mbështetet në motorët me djegie të brendshme, dhe ata janë të bindur se kjo do të jetë rasti për një periudhë edhe më të gjatë.

Për shkak të disponueshmërisë së dobët të mineraleve të rralla të përdorura në bateri, BMW shqetësohet që modelet elektrike do të jenë akoma më të shtrenjta se modelet konvencionale dhe nuk planifikon të ndalojë aspak zhvillimin e motorëve SUS.

Në çdo rast, është e sigurt që dekada e ardhshme do të jetë një pikë kthese për industrinë e automobilave, dhe mbetet të shihet se kush bëri lëvizjet e duhura në kohën e duhur.

Shpërndaje:

Veturat në shitje