Mercedes-Benz ka prezantuar Actros L - modeli më i madh dhe më luksoz


Mercedes-Benz ka prezantuar Actros L - modeli më i madh dhe më luksoz

Pas lansimit të dy modeleve të rinj në 2021 - Actros F, i cili përqendrohet në funksionalitetin dhe serinë e kufizuar Actros Edition 2 - Mercedes-Benz Trucks tani prezanton Actros L, modelin më të madh dhe më luksoz në këtë seri të suksesshme të modeleve. Ky kamion me një motor dizel konvencional mund të porositet në të gjithë Evropën nga 1 korriku 2021 dhe do të fillojë prodhimin në nëntor 2021.

Gjithçka fillon me kabinën e shoferit, e cila në variantet StreamSpace, BigSpace dhe GigaSpace është 2.5 metra e gjerë dhe krijon një brendshme jashtëzakonisht të gjerë. Mosveprimi i tunelit të motorit do të thotë që kabina ka një dysheme të sheshtë, duke krijuar një ambient vërtet të këndshëm. Izolimi i përmirësuar i zhurmës dhe nxehtësisë mban zhurmën e padëshiruar dhe të bezdisshme për t'ju ndihmuar të relaksoheni në kabinën, veçanërisht gjatë pushimeve.

Pozicioni i uljes ulet me 40 mm për një udhëtim më të relaksuar dhe një pamje të këndshme të rrugës. Në këtë drejtim, dritat opsionale të disponueshme, të dizajnuara rishtas me drita LED kanë një intensitet më të lartë të dritës sesa fenerët ksenon dhe sigurojnë ndriçim të shkëlqyeshëm të rrugës - një plus i madh kur bëhet fjalë për sigurinë, veçanërisht në kushte të vështira të ngarjes së natës. Ekziston edhe efektiviteti i kostos: krahasuar me llambat konvencionale, dritat LED janë më efikase në energji dhe kanë një jetë më të gjatë shërbimi.

Detaje të ndryshme të pajisjeve, të tilla si mbulesa me stil, ulëse të reja të dyerve, një dyshek i rehatshëm me një pjesën e sipërme të sipërme me trashësi 45 mm dhe materiale të rehatshme në murin e pasmë të kabinës në zonën e shtratit synojnë të përmirësojnë komoditetin dhe komoditetin e drejtuesit.

Dhe me Actros L, Mercedes-Benz Trucks po ndjek sistematikisht qëllimin e saj për të ndihmuar në bërjen e trafikut rrugor sa më të sigurt, duke përdorur sisteme aktive të ndihmës, duke e çuar kështu një hap më pranë realizimit të vizionit të tij të ngasjes pa aksidente. Kjo dëshmohet jo vetëm nga Ndihma për Mbajtjen e Korsisë, Ndihmën e Kontrollit të Afërsisë dhe MirrorCam, të cilat zëvendësojnë pasqyrat kryesore dhe me kënd të gjerë, por edhe nga shumë pajisje të tjera që kontribuojnë në sigurinë.

Për shembull, opsionalisht i disponueshëm për Actros L është Mercedes-Benz Sideguard Assist (S1X) i cili, krahasuar me sistemin e mëparshëm (S1R), është i pajisur me një funksion shtesë që potencialisht mund të shpëtojë jetë. Ky sistem i ri, i quajtur Active Sideguard Assist, jo vetëm që paralajmëron shoferin se këmbësorët ose çiklistët po lëvizin në anën e pasagjerit - por nëse shoferi nuk i përgjigjet paralajmërimit në kohë, sistemi është në gjendje të shkaktojë një manovër automatike të frenimit në shpejtësi deri në 20 km / h për të ndaluar automjetin. Ndihma Acide Sideguard Assist mund të njohë nevojën për një manovër të tillë frenimi dhe kështu të parandalojë një përplasje të mundshme.

Një mundësi tjetër pajisje për Actros L është sistemi i gjeneratës së dytë Active Drive Assist (ADA 2). Nën parakushte të caktuara, të cilat lidhen kryesisht me llojin dhe gjendjen e rrugës, sistemi ndihmon në mënyrë aktive shoferin duke drejtuar gjatësinë (nxitimin-ngadalësimin) dhe anësorin (kthimin) e kamionit dhe automatikisht mund të ruajë distancën nga automjeti para. Për më tepër, ADA 2 përfshin një nën-funksion të Ndihmës të Ndalimit të Urgjencës që ndihmon të ndalet në rast të një nevoje të papritur nëse shoferi nuk po drejton më automjetin, pavarësisht paralajmërimeve vizuale dhe dëgjimore. Nëse kamioni ndalet, sistemi mund të aktivizojë automatikisht frenën e re elektronike të parkimit. Përveç kësaj, dyert janë të zhbllokuara në mënyrë që ndihmësit e ndihmës dhe shërbimet e tjera të urgjencës të mund të arrijnë drejtuesin drejtpërdrejt në rast emergjence.

Efikasitet më i madh falë lidhjes "të bërë me porosi" 

Kombinuar me këto sisteme asistence, sistemi i mençur i Kontrollit të Fuqisë së Parashikimit të Energjisë (PPC) është gjithashtu mbresëlënës. Ky sistem mund të marrë parasysh topografinë, rrjedhën e rrugës dhe shenjat e trafikut në situata të caktuara. Kjo do të thotë që frenimi, nxitimi dhe ndryshimet e panevojshme të panevojshme mund të shmangen. Me ndihmën e Sistemit PPC, gjenerata e fundit Actros konsumon deri në 3 përqind më pak naftë në autostradë sesa automjetet që nuk janë të pajisura me këtë sistem, ndërsa në rrugët rajonale kursimet mund të jenë deri në 5 përqind. Sa i përket efikasitetit të karburantit, ekrani i ri Eco-Support në kabinën Multimedia ndihmon shoferin të zbatojë stilin më ekonomik të vozitjes.

Shoferit tregohen aktivitetet dhe funksionet e sistemeve ndihmëse të tilla si ABA 5, ADA 2 ose PPC në një kabinë standarde Multimedia, dizajni i të cilit është jashtëzakonisht i përshtatshëm për përdoruesit, me ekranet e tij me dy ngjyra që formojnë pjesën qendrore të ndërfaqes (HMI - Human -Ndërfaqja e makinës). Në Actros L, kjo gjithashtu përfshin si shfaqje opsioni për peshën totale të automjetit tërheqës dhe gjysmë rimorkios edhe nga automjetet me pezullim ajri vetëm në boshtin e pasmë. Kjo i ndihmon shoferit të mbikëqyrë peshën e automjetit dhe parandalon mbingarkesën.

Shpërndaje:

Veturat në shitje