Volkswagen nuk do të shesë makina me djegie të brendshme në Evropë nga viti 2035


Volkswagen nuk do të shesë makina me djegie të brendshme në Evropë nga viti 2035

Evropa do të jetë kontinenti i parë në të cilin Volkswagen do të shesë vetura të mundësuar nga motorë elektrikë në më pak se 15 vjet.

Në njoftimet e fundit për shtyp, Drejtori i Shitjes së Volkswagen Klaus Zellmer ka zbuluar planet e fundit të markës për elektrizimin e plotë, sipas të cilave gjigandi gjerman i veturave nuk do t'u ofrojë më klientëve në Evropë modele të mundësuar nga motorë me djegie të brendshme më së voni deri në vitin 2035.

Pas zbatimit të planeve në Evropë, elektrizimi i plotë i Volkswagen do të kryhet me më pak vonesë në Amerikën e Veriut dhe Kinë, dhe më pas në vendet në Amerikën e Jugut dhe Afrikën ku ata ende nuk janë të gatshëm për makina elektrike për shkak të rrethanave politike dhe infrastrukturore. Globalisht, VW mendon se elektrizimi i plotë i modeleve të tyre do të përfundojë deri në vitin 2050.

Me planet e fundit të njoftuara, Volkswagen u është bashkuar disa kompanive të makinave në të cilat ata paralajmëruan më parë se në dhjetë vitet e ardhshme ata do të heqin dorë nga motorët me djegie të brendshme dhe koha do të tregojë se si gjithçka do të duket së bashku në praktikë.

Shpërndaje:

Veturat në shitje