Volkswagen zbulon Polo GTI në versionin e ridizajnuar


Volkswagen zbulon Polo GTI në versionin e ridizajnuar

Modeli i ridizajnuar Polo GTI sjell me vete një motor pak më të fuqishëm me dy cilindra me katër cilindra turbo me benzinë, por nuk do të ofrohet më në kombinim me një transmision manual.

Dy muaj pas premierës së edicionit të ridizajnuar të përfaqësuesit të njohur të segmentit B të VW në Wolfsburg, ata zbuluan se pas ridizenjimit, Polo duket më e fuqishmja, e cila do të luftojë për vendin e saj nën diell me konkursin aktualisht të vogël që vjen nga Ford ( Fiesta ST) dhe Hyundai (i20). N).

Zbukuruar me detajet karakteristike të kuqe që tradicionalisht shoqërojnë Volkswagen me përcaktimin GTI, Polo më i fuqishëm vazhdon të mundësohet nga motori i famshëm me dy cilindra me katër cilindra turbo benzinë ​​(TSI) i cili tani ka 207 kf në vend të 200 të mëparshmit. Vlera e momentit maksimal (320 Nm) nuk ka ndryshuar, dhe për transmetimin e energjisë në boshtin e përparmë, vetëm një transmetim automatik me 7 shpejtësi me dy kthesa (DSG) është opsional.

Polo GTI i rifreskuar nga 0 në 100 km / h arrin në 6.5 sekonda (0.2 sekonda më shpejt se paraardhësi i tij) dhe zhvillon rreth 240 km / orë, dhe disa detaje të ridizenjuara të trupit kujtojnë pa dyshim zgjidhjet që VW ofroi me Golf të gjeneratës së tetë. Shpirti GTI në kabinën theksohet më së shumti nga sediljet sportive me një model të njohur të pledit, dhe në pajisjet standarde të pasura ka edhe një panel instrumentesh dixhital.

Shpërndaje:

Veturat në shitje