Renault Mégane elektrik vjen në skenë në shtator


Renault Mégane elektrik vjen në skenë në shtator

Renault Mégane E-Tech Electric do të jetë ndër premierat në Motor Show në Mynih nga 6 deri më 12 shtator.

 

Më pak se një vit pas prezantimit të modelit elektrik koncept Mégane eVision në Renault, puna po mbaron, pasi prodhimi i parë i gjeneratës së re Mégane i mundësuar vetëm nga energjia elektrike do të paraqitet në publik në Panairin e ardhshëm të Automjetit në Mynih. .

Renault do të shesë Mégane elektrike së bashku me Mégane të ri, i cili do të vazhdojë të furnizohet me motorë me djegie të brendshme, i cili sipas planeve të kompanisë franceze të makinave duhet të zgjasë disa vjet, sepse Renault më pas do të kthehet plotësisht në makina elektrike.

Tani për tani, dihet që Mégane elektrike që do të ofrohet për klientët në Evropë bazohet në platformën CMF-EV, dhe nën trup, i cili me distancën e tij midis dyshemesë dhe tokës klasifikon Mégane të ri në kategorinë crossover , ekziston një motor elektrik që zhvillon 218 kf. Sipas standardeve WLTP, kapaciteti i baterisë (60 kWh) është i mjaftueshëm për të kapur 450 kilometra.

Tridhjetë prototipa të paraprodhimit të prodhuar janë në fazën e fundit të testimit dhe klientët e parë pritet të ulen në Mégane të tyre me energji elektrike në gjysmën e parë të vitit të ardhshëm.

Shpërndaje:

Veturat në shitje