Audi A1 nuk do të përjetojë gjeneratën e ardhshme


Audi A1 nuk do të përjetojë gjeneratën e ardhshme

Segmenti i vogël i makinave siç e njohim ne, me motorë të vegjël me tre cilindra dhe katër cilindra me djegie të brendshme, ndoshta po mbijeton ditët e fundit, të paktën sipas indikacioneve që vijnë nga prodhues të ndryshëm. Audi është i fundit në seri që konfirmon se po pensionon modelin e tij të nivelit fillestar, A1.

Në një intervistë me Automotive News, CEO i Audi Markus Duesmann tha se Audi A1 nuk do të përjetojë gjeneratën e ardhshme. Kjo nuk do të thotë se nuk do të ketë ndonjë model të vogël me logon Audi, por ai padyshim nuk do të përdorë një motor SUS.

"Shumë do të varet nga standardi përfundimtar i Euro 7. Ne e dimë se do të jetë shumë e vështirë të ofrojmë motorë SUS ​​në segmente më të vogla në të ardhmen sepse kostot do të rriten. Prandaj Audi A1 nuk do të ketë pasardhës. Nëse standardi i ri Euro 7 është jo shumë i rreptë, kjo do të na lejojë të investojmë më shumë në lëvizjen elektronike, "tha Duesmann.

Kjo konfirmon spekulimet që u shfaqën në Shkurt të këtij viti kur Duesmann tha se është e shtrenjtë dhe e padobishme të elektrizosh makina të vogla.

Kur A1 del në pension, Q2 ka të ngjarë të bëhet modeli i nivelit fillestar të Audi.

Shpërndaje:

Veturat në shitje