Klientët e veturave BMW të modifikuara nuk janë të interesuar për versionet elektrike


Klientët e veturave BMW të modifikuara nuk janë të interesuar për versionet elektrike

Kompania gjermane Alpina, e cila ka rafinuar modelet e BMW për dekada, thotë se ata do të vazhdojnë të ofrojnë vetëm makina të mundësuar nga motorë me djegie të brendshme, sepse klientët e tyre të vjetër dhe të rinj nuk janë absolutisht të interesuar për zgjidhje "elektrike".

Përpara prezantimit të krijimit të fundit të Alpine bazuar në gjeneratën aktuale të BMW 4 Series Gran Coupé, njeriu i parë i një prej kompanive më të respektuara që merren me "helikë" bavarezë Andreas Bovensiepen zbuloi para mediave se e gjithë prodhimi i Alpina do të vazhdojë të të bazohet në modele turbodiesel dhe motorët me benzinë ​​turbo.

Arsyeja është jashtëzakonisht e thjeshtë: Sipas një sondazhi të fundit të kryer nga Alpina, blerësit e modeleve të tyre nuk janë të interesuar as për opsionet hibride dhe as për ato elektrike, sepse makina të tilla nuk duken praktike dhe të dëshirueshme kur përdoren në autostrada me një mesatare prej 30,000 deri 50,000 kilometra në vit. Ndër të metat kryesore të "energjisë elektrike", ata theksuan autonominë e pamjaftueshme.

"Neve na takon të monitorojmë dhe t'u përgjigjemi kërkesave të tregut, aq sa lejojnë burimet tona, por deri në një njoftim të mëtejshëm ne mbetemi të fokusuar ekskluzivisht në makina të fuqizuara nga motorët me djegie të brendshme sepse klientët tanë nuk duan ndryshe," tha Bovensiepen.

Shpërndaje:

Veturat në shitje