Prezantohet garda e blinduar dhe luksoze e Mercedes-Benz S-Class


Prezantohet garda e blinduar dhe luksoze e Mercedes-Benz S-Class

Një model i ri i fuqishëm, luksoz dhe i blinduar ka mbërritur nga Mercedes, dhe kjo është Mercedes-Benz S-Class Guard 4Matic.

 

Shtë një makinë me një bosht të gjatë rrotull që është projektuar për të marrë certifikimin VPAM VR10, që do të thotë se plotëson nivelin më të lartë të mbrojtjes balistike për një automjet civil, domethënë se mund t'i rezistojë zjarrit nga armët dhe shpërthimet. Prandaj, ky model është i përshtatshëm për politikanë, burra shteti dhe figura publike.

Në vend që të integrojnë materialet mbrojtëse në klasën standarde S, inxhinierët kanë modifikuar të gjithë trupin për ta bërë Gardën më rezistente dhe më të sigurt se kurrë më parë. Dritarja është e trashë 10 centimetra, dhe makina ka goma Michelin PAX që mund të përdoren deri në 30 kilometra pas qitjes.

Ndryshime të tjera në krahasim me standardin S-Class përfshijnë rregullatorët hidraulikë të dritareve që do të thotë se do të funksionojë edhe nëse pajisjet elektronike dështojnë gjatë një sulmi. Mercedes gjithashtu ka rikalibruar transmisionin dhe timonin për të ndihmuar makinën të përballojë më mirë peshën shtesë. Garda peshon rreth 4.2 ton dhe fuqizohet nga një motor V12 nga Maybach S680 i cili në këtë rast zhvillon 604 kf dhe 830 Nm çift rrotullues. Shpejtësia maksimale është e kufizuar në mënyrë elektronike në 190 km / orë.

Çmimi bazë është 547,000 euro, dhe makina është në dispozicion me katër dhe pesë vende, së bashku me një rezervuar oksigjeni. Duhen 51 ditë për të prodhuar një makinë.

Shpërndaje:

Veturat në shitje